Care sunt formele de concurenta?

Care sunt formele de concurenta?

Philip Kotler analizeaza urmatoarele forme de concurenta: – Concurenta între marci, care se manifesta între întreprinderi ce ofera produse sau servicii similare la preturi de aceeasi marime; – Concurenta la nivelul domeniului de activitate ( de exemplu industrie) care are loc între întreprinderi ce ofera acelasi produs sau clasa de produse;

De ce a fost nevoie de informatii despre concurenti?

Necesitatea obtinerii de informatii despre concurenti a condus la crearea conceptului de ,,competitive intelligence” (informatii competitive) prin care orice companie poate avea acces la informatii despre concurenta.

Care este rolul cunoasterii concurentei?

Cunoasterea concurentei joaca un rol hotarator in planificarea de marketing, in stabilirea produselor ce vor fi comercializate, in stabilirea preturilor, a canalelor de distributie si a actiunilor de promovare ale unei firme.

Cine este concurenta directa?

Concurenta directa : când agentii economici aflati în competitie se adreseaza acelorasi nevoi, cu produse similare sau chiar identice. O alta forma de concurenta este cea indirecta – când întreprinderile, agentii economici se adreseaza, prin oferirea unor produse diferentiate, acelorasi nevoi sau unor nevoi diferite.