Wat is de betekenis van de vlag van Griekenland?

Wat is de betekenis van de vlag van Griekenland?

De Griekse vlag bestaat uit twee kleuren, wit en blauw. Het wit staat voor de wolken en de golven en het blauw staat voor de lucht en de zee. In het linkerbovenhoek staat een blauw vierkant met daarop een wit kruis. Dit kruis staat symbool voor de Grieks-orthodoxe Kerk, wat de grootste godsdienst is in het land.

Heeft de vlag van Denemarken een betekenis?

Het rood op de vlag staat voor kracht, moed en onbevreesdheid. Het wit staat voor de waarheid en voornamelijk vrede. De Deense vlag staat dus symbool voor een van oudsher machtig land dat dapper en moedig streed, maar ondertussen wel zorgde dat de waarheid niet werd verloochend en de vrede weer werd hersteld.

Welke vlag heeft Overijssel?

Vlag van Overijssel
Aangenomen 21 juli 1948
Ontwerp Vijf horizontale banen (rood-geel-blauw-geel-rood) waarbij de blauwe baan golvend is
Kleuren PMS ​ Rood: 032U of C ​ Geel: process yellow ​ Blauw: 300U of C
Portaal Vlaggen en wapens

Wat is de betekenis van de vlag van Zweden?

De Zweedse vlag gaat terug tot de 16e eeuw. Men denkt dat de kleuren zijn gebaseerd op het Zweedse wapen, dat drie gouden (gele) kronen op een blauw veld toont. Het model is waarschijnlijk afgeleid van de Deense vlag, de Dannebrog.

Wat is de officiele taal van Griekenland?

Grieks
Greece/Official languages
Grieks (Dimotiki) is de nationale taal. Toch geldt Engels als de eerste handelstaal. Afhankelijk van achtergrond, opleiding en werkervaring wordt er ook een derde taal gesproken, zoals Duits, Frans, Italiaans, Turks of Russisch.

Hoe is de vlag van Denemarken ontstaan?

De vlag van Denemarken, ook wel in het Deens de Dannebrog genoemd, is de officiële vlag van Denemarken. De vlag is één van de oudste vlaggen ter wereld die nog steeds in gebruik is. De vlag is namelijk in de 14e eeuw ontstaan. De Deense vlag bestaat uit een rode achtergrond met daarop een wit Scandinavisch kruis.

Hoe heet de Deense vlag?

De Deense vlag wordt ook wel de Dannebrog genoemd, dit is Deens voor Deense banier of Deens doek. De Deense vlag is de oudste nationale vlag die nog steeds in gebruik is.

Welke vlag heeft Limburg?

Vlag van Limburg (Nederland)

Vlag van Limburg
Aangenomen 28 juli 1953
Ontwerp Horizontale driekleur (wit-blauw-geel) met een smalle middelste baan en aan de hijszijde een gekroonde rode leeuw met dubbele staart
Ontwerper Louis Maris / HRvA
Kleuren PMS ​ Wit: opaque ​ Blauw: 300U of C ​ Geel: 108 of 115U of C ​ Rood: 032U of C

Welke vlag heeft Zuid Holland?

Vlag van Zuid-Holland
Aangenomen 1 januari 1986
Ontwerp Leeuw van Zuid-Holland op een gele achtergrond
Ontwerper Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland
Kleuren PMS ​ Geel: 108U of C ​ Rood: 032U of C Zwart: opaque