Wat is de anatomie van de voet?

Wat is de anatomie van de voet?

Anatomie van de voet. De voet is een complex en ingewikkeld lichaamsdeel met verschillende structuren en functies. Alle structuren in de voet moeten op de juiste manier samenwerken en bewegen zodat we kunnen lopen en springen. Ook stabiliteit tijdens staan en bewegen is uiterst belangrijk. De voet moet dus zowel stabiel als erg beweeglijk zijn.

Welke botten bevinden zich in de voet?

In de voet bevinden zich 28 botten en 33 gewrichten. De voet bestaat uit 3 gedeelten: de achtervoet, de middenvoet en de voorvoet. De achtervoet bestaat uit het hielbeen (calcaneus) en het sprongbeen (talus). Het gewricht tussen deze beide botten noemen we het onderste spronggewricht.

Wat is de achtervoet van de voet?

De voet bestaat uit 3 gedeelten: de achtervoet, de middenvoet en de voorvoet. De achtervoet bestaat uit het hielbeen (calcaneus) en het sprongbeen (talus). Het gewricht tussen deze beide botten noemen we het onderste spronggewricht.

Wat is de enkel en de voet?

Enkel en voet: dragers van het hele lichaam. De enkel wordt gevormd door de 2 botten uit het onderbeen – het scheenbeen (tibia) en het kuitbeen (fibula) – samen met het sprongbeen (talus). Dit gewricht noemen we het bovenste spronggewricht. In de voet bevinden zich 28 botten en 33 gewrichten.