Wat is de 4-takt scooter?

Wat is de 4-takt scooter?

De 4-takt scooter. Bij een 4-takt motor hoeft er geen olie aan de brandstof toegevoegd te worden om het motorblok te smeren. De draaiende delen worden namelijk gesmeerd door de olie in het motorblok zelf. Dit is bij de 2-takt techniek niet mogelijk omdat de carter ruimte en de verbrandingskamer niet gescheiden zijn.

Wat zijn de voordelen van de 2-takt scooter?

Vrijwel alle 4-takt scooters zijn voorzien van dezelfde of vergelijkbare 4-takt motoren. De 2-takt motor is een eenvoudige techniek met minder onderdelen. Hierdoor is de 2-takt lichter en makkelijker in onderhoud. Het grootste nadeel van de 2-takt is het olieverbruik en het geluid.

Hoe werkt een 4-takt motor?

Hoe werkt een 4-takt motor? Bij een 4-takt motor hoeft er geen olie aan de brandstof toegevoegd te worden om het motorblok te smeren. De draaiende delen worden namelijk gesmeerd door de olie in het motorblok zelf. Een 4-takt motorblok heeft 2 kleppen; één voor de inlaat van de benzine en één voor de uitlaat van de verbrandingsgassen.

Wat zijn de voordelen van een 4-takt motorblok?

Voordelen- en nadelen 4-takt. De voordelen van een 4-takt motorblok is dat je zelf geen olie meer hoeft te kopen. Het motorblok wordt niet gesmeerd vanuit de brandstof maar vanuit de motorblokolie. De verfijnde techniek zorgt voor een veel efficiëntere verbranding waardoor het brandstofverbruik veel lager is.