Ce este nervul sciatic?

Ce este nervul sciatic?

Nervul sciatic este alcatuit din nervii spinali amplasati in regiunea lombara, dar si in zona osului sacral. Durerea poate fi blanda, in prima faza sub forma de furnicaturi, ca apoi sa se transforme in durere insuportabila.

Ce este durerea nervului sciatic?

Sciatica, durerea nervului sciatic, numita si durere sciatica sau medical sciatalgie, este o durere neuropatica care apare atunci cand nervul sciatic este inflamat. Tabloul clinic clasic al sciatalgiei este durerea de spate scazuta radiata la unul dintre picioare si poate exista, de asemenea, pierderea simtului si slabiciune musculara la nivelul membrului afectat.

Care sunt simptomele nervului sciatic?

Simptome sciatica Cand un nerv este comprimat, acesta este umflat si inflamat, provocand durere de-a lungul caii sale si, in unele cazuri, pierderea fortei musculare si a sensibilitatii tactile. In cazul specific al compresiunii nervului sciatic, cel mai frecvent simptom este o durere de spate scazuta, care radiaza unilateral pana la nivelul feselor, in partea din spate a coapsei si pe partea laterala a piciorului.

Cât de mult trebuie sa faci pentru a reduce durerea de Sciatica?

Stai in aceasta pozitie timp de 30-60 de secunde sau pana cand simti o reducere semnificativa a durerii. Treci apoi la urmatorul punct dureros. Timpul total petrecut pe acest exercitiu trebuie sa fie intre 5-10 minute. Efectuarea acestor exercitii o data sau de doua ori pe zi, te va ajuta extraordinar de mult in ameliorarea durerii de sciatica.